Printre nori in Piatra MareZob - Printre nori


Având în vedere vremea frumoasă ce se anunța, m-am hotărât să merg într-o drumeție, care să se rezume la una de tip foto, iar destinația a fost Piatra Mare, masiv în care am multe amintiri frumoase și în care de fiecare dată când merg acolo o fac cu mare plăcere.

Astfel se reunește gașca care a străbătut a doua zi de revelion potecile spre cabana Mălăiești și anume: Leu Ionel, Doru și eu.

Ne urnim cu greu la deal pe traseul ales de mine și anume pe la Șirul Stâncilor și încercăm să ținem ritmul impus de Doru, pe care în cele din urmă îl lăsăm să o ia înainte.


Drumul până la Șirul Stâncilor mi s-a părut interminabil, iar efortul depus până aici a fost unul destul de mare ținând cont că nu am mai mers de mult timp într-o tură așa de solicitantă.

Odată ajunși în Livada Mare, Soarele începe să iasă la iveală dintre norii în care ne aflam spre bucuria noastră care eram epuizați de traseul pe care l-am urmat.

Priveliște spre munții Ciucaș
Cabana Piatra Mare

La cabană nu am stat deloc, doar cât să ne hidratăm un pic, iar eu cu Doru am plecat spre vârf, Leu Ionel preferând să stea la cabană, unde era o atmosferă plăcută care te determina să nu îți mai dorești să pleci de acolo.

Priveliște spre Postăvaru
Priveliște spre Ciucaș
Piatra Scrisă
Munții Ciucaș
Doru pe platou
Munții Bucegi
Piatra Craiului și munții Făgăraș
Munții Baiului
Priveliște spre Bucegi și Piatra Craiului
Doru, norii și Bucegii
Un avion deasupra munților Baiului
Cum muntele îți rezervă multe surprize, în apropierea vârfului ne-am întâlnit cu Mara, o amică din Cluj Napoca pe care am cunoscut-o la întâlnirea carpatiștilor în urmă cu doi ani și de asemenea ne-am întâlnit și cu Csaba, un fost coleg de serviciu care s-a mutat la Târgu Mureș.

Mara
Munții Baiului
Spre vârf
Munții Bucegi
Csaba și amicul lui
Doru pe vf. Piatra Mare
Vf. Piatra Mare
Iată-mă și pe mine privind spre marea mea iubire, Piatra Craiului
Doru
Priveliște spre Ciucaș
Priveliște spre fosta cabană Piatra Mare
Piatra Craiului și munții Făgăraș
Postăvaru
Bucegii
Ciucaș
Munții Neamțului
Din nou Bucegii
Platoul Pietrei Mari
Priveliște spre Ciucaș
În zona Pietrei Scrise
Piatra Scrisă
Cabana, văzută de lângă Șura de Piatră
Munții Ciucaș
Învăluire de nori
Doru, poză de facebook
La coborâre de pe vârf, cu greu l-am convins pe Doru să ne întoarcem la cabană pe la Șura de Piatră, acesta epuizându-și energia în cele din urmă, dorindu-și să ajungă în cel mai scurt timp la cabană.

Odată ajunși la cabană a urmat o masă pe cinste și un vin fiert foarte bun, care ne-a ajutat să ne reîmprospătăm forțele pentru coborârea care urmă să o parcurgem.

Leu Ionel
Cabana Piatra Mare
Ajutați de vremea frumoasă de care am avut parte, coborârea am parcurs-o într-un timp destul de scurt, traseul ales fiind drumul familiar care nu avea să ne pună nicio problemă.

Traseul parcurs de noi (culoare galbenă la urcare și culoare portocalie la coborâre)

Un comentariu: