Intalnirea carpatistilor si ziua mea 24-26.09.2010

Costica David - Cine nu iubeste munteleSe apropia ziua mea de naștere și mă gândeam ce cadou mi-aș fi putut dori...ei bine mi-aș fi dorit să fiu undeva pe crestele munților, alături de prieteni și mi-aș mai fi dorit să mă încânte cu melodiile lor Costică David, Sânziana Toma sau Carmen Ciocolata, care ar produce deliciul serilor pe munte.

Și așa pe data de 24 septembrie am plecat în Crai la întâlnirea membrilor site-ului www.carpati.org, unde urma să mă întâlnesc cu multe persoane cu care am străbătut potecile munților și cu mulți alți iubitori ai muntelui.

Din Sfantu Gheorghe am plecat 4 persoane: Nucă Vasile, soția acestuia, Alexe Lori și eu, iar la întâlnire urma să ne mai întâlnim cu un grup de concetățeni sfântgheorgheni.

Odată ajunși în satul Peștera am fost fascinat de frumusețiile peisajului și îi invidiam pe locuitorii acestui minunat sat după care mi-am luat dulapul în spate și noptiera în brațe și am pornit la drum...(doar era ziua mea...așa că am cărat 10l de vin, 1l de palincă și trei cutii de prăjituri)

Eu în acțiune

În momentul în care am ieșit din pădure am luat o pauză binemeritată alături de Lori, ocazie cu care s-au relaxat un pic și umerii mei care probabil au înjurat și ultima picătură de vin din rucsac.

Nucu, care îmi descria împrejurimile locului în care ne aflam
Lori, care era cu gândul la vf. la Om su Piscul Baciului (2238m)
Creasta Pietrei Craiului
Munții Bucegi
Odată ajunși în poiana Vlădușca, locul unde avea loc întâlnirea carpatiștilor, ceața și-a făcut apariția spre dezamăgirea fotografiilor prezenți.
A urmat montarea corturilor și socializarea cu ceilalți membrii ai site-lui, iar marea surpriza a fost apariția domnului Costică David, iar eu eram deja cu gândul la seara ce va urma, la focul de tabără și la atmosfera care va fi întreținută de cântecele vesele ale lui Costică.

Costică David, Adi (Brașov) și eu
Am reușit să cunosc persoane care îmi erau tare dragi datorită jurnalelor, articolelor, fotografilor sau turelor postate de ele pe site, în special domnul profesor Oleg, domnul Costel (costel2007), Ioan Stoenică și de asemenea am avut plăcerea să mă revăd cu membrii alături de care am străbătut diferite poteci sau pe care am avut onoarea să îi cunosc la întâlnirile precedente. Fiecare dintre noi vroia să împărtășească celorlalți drumețiile care ni se păreau mai deosebite la care am participat, captând astfel atenția celor din jur, care mai veneau cu câte o completare despre traseu sau pur și simplu erau impresionați de experiența unora. Astfel poveștile noastre nu se mai terminau, iar în cele din urmă au fost întrerupte de chitara și muzicuța lui Costică David care a reușit să ne strângă în jurul focului, după care a venit și deliciul serii și anume colțunașii preparați de Claudiu din Iași care pur și simplu ne-a îndulcit seara.


A doua zi numărul de participanți a crescut foarte tare în ciuda vremii urâte și posomorâte, iar atmosfera a devenit mai plăcută, poveștile montane erau mult mai variate, motiv pentru care nimeni dintre noi nu s-a plictisit.

Din păcate vremea urâtă nu ne-a permis să facem niciun traseu, doar gașca din Galați a făcut o tură până la Casa Folea din satul Peștera, după care am continuat distracția.

Au urmat niște ateliere conduse de administratorii site-ului (Varverica, Kya, Mike, Nucă Vasile și Claudiu) care au strâns idei pentru îmbunătățirea site-ului, foarte mulți membrii venind cu o multitudine de propuneri.

După ateliere a urmat o seară pe cinste în care ne-am încălzit cu palinca de Zagon și ne-am uns gâtlejurile cu vinul Recaș pentru care am depus mult efort până să ajung cu ele la întâlnire, iar momentul cel mai frumos pentru mine a fost atunci când Costică David a început să îmi cânte la chitară "La mulți ani!", acesta fiind acompaniat de către ceilalți membrii ai comunității www.carpați.org. Nu m-aș fi gândit niciodată că o să am onoarea să îl cunosc pe Costică David, persoană ale cărui cântece le ascult și le fredonez des, cu atât mai puțin m-aș fi așteptat să îmi cânte de ziua mea. După ce l-am cunoscut pot spune despre el că este un om simplu, respectuos, foarte modest și un mare iubitor de munte.

Costică David

Duminică dimineața vremea nu s-a schimbat deloc, motiv pentru care nu am mai făcut niciun traseu și am plecat cu toții spre casă, în toate direcțiile țării. Având în vedere că domnul Alexe Lori a plecat acasă de sâmbătă, noi am plecat acasă cu Adi, un tip din Brașov, care a fost foarte amabil și s-a oferit să ne ducă până în gară în Brașov.

Pentru a vedea un filmuleț realizat de emisiunea Orizont al postului de televiziune Târgu Mureș despre întâlnirea carpatiștilor din acest an faceți click aici: http://www.tvmures.ro/emisiuni-video/detalii-emisiuni-video/article/emisiune-orizont-17102010.html

4 comentarii:

 1. Fain :)
  Nu m-as fi gandit ca prezenta lui Costica ar fi atat de "la fix". Ma bucur ca s-a nimerit asa.

  RăspundețiȘtergere
 2. pot spune ca a fost una din cele mai frumoase aniversari de-ale mele...oricum tin sa vă felicit pe tine și pe Ovidiu pt tot ce ați făcut pentru noi, iubitorii de munte prin intermediul site-ului www.carpati.org

  RăspundețiȘtergere
 3. Multumim :)
  Astfel de reactii ne ajuta sa mergem mai departe.

  M-as bucura daca ai publica acest jurnal si pe site! Reda foarte bine atmosfera intalnirii.

  RăspundețiȘtergere
 4. o sa il public...ma tot bate la cap si Andrei Done sa imi public jurnalele pe carpati, insa nu stau prea bine la capitolul timp liber, dar promit ca o sa imi fac timp cel putin pentru jurnalul acesta

  RăspundețiȘtergere