Piatra Mare 27.11.2011 - Plimbare si fotografie


       Proaspat absolvent al cursului de initiere in fotografie organizat de fotograful Dan Dinu, mi-am propus sa pun in aplicare cunostintele teoretice proaspat acumulate, motiv pentru care am ales sa fac o drumetie montana cu un grad redus de dificultate, pentru a putea impaca ambele pasiuni care imi apasa atat in suflet cat si in buzunare :).
       Pentru a evita egoismul care bate mereu la usa mea, am decis sa ma bucur de frumusetiile naturii, alaturi de bunul meu prieten Cristian Moldoveanu, cu care am mai fost in cateva drumetii pe plaiurile montane romanesti. 
       Cine ma cunoaste cred ca banuieste traseul ales, inca din momentul in care am rostit faptul ca va fi de dificultate redusa...bineiteles binecunoscutul masiv Piatra Mare in care revin de fiecare data cu o foarte mare placere...Este primul munte pe care am pasit in toamna anului 2008, iar linistea sufleteasca pe care o gasesc de fiecare data la cabana care poarta numele masivului, la putine cabane o intalnesc.
       La inceputul traseului facem cunostinta cu valea Sipoaiei, care ne conduce prin pădurea cu nuanțe tomnatice până la canionul 7 scări, iar Cristi a dat dovada de o rabdare pe care trebuie sa recunosc ca mie mi-ar lipsi cu desavarsire, astfel incat am facut poze din toate pozitiile, astfel incat sa pot incadra subiectul asa cum mi-am propus.

 Valea Sipoaiei

Canionul 7 Scari

       
                 În momentul in care am parasit padurea, ne-am lovit de peisajul mirific la Pietrei Mari si anume de bruma de pe iarba scaldata de razele soarelui, coroborata cu ceata si norii care invaluiau vizibil masivele dimprejur, motiv pentru care nu am poposit prea mult la cabana si am plecat in trap spre varf, care ne astepta de ceva timp.             
                     În zona Pietrei Scrise am facut un popas vanatoresc, unde am reusit sa vanez cateva cadre cu ajutorul carora sa imi pot completa albumul foto.

Piatra Scrisa
 Cristi zarind in departare
 Priveliste spre muntii Ciucas Cristi, fascinat de peisaj si de traseu
 Peisaj de sfarsit de toamna
 
                    Odata ajunsi in varful Pietrei Mari, am facut putina geografie, iar atmosfera din natura mi-a creat toate conditiile pentru o lectie reusita, astfel incat se zareau foarte bine masivele dimprejur si anume: Bucegii (cu ale sale vai de abrupt si varfuri semete), Piatra Craiului, Ciucas, Baiului, Neamtului, Postavaru si cate putin din Iezer si Fagaras. Aici ne-am bucurat pe deplin de peisajul oferit fiind goniti spre cabana doar de vantul care e anunta ca ziua este destul de scurta in aceasta perioada a anului.

Cristi eliberat de probleme cu gandul in nori, de fapt deasupra norilor
 Priveliste spre Ciucas
 Iata-ma si pe mine
 Postavaru, Piatra Craiului si in departare Fagarasul
 O panorama cu Bucegii (de aceasta data soarele a avut ceva obiectii cu privire la fotografierea Bucegilor, astfel incat s-a dispus undeva deasupra lor )
 O alta panorama
 Sura de Piatra

               Dupa atata mers am facut binemeritatul popas la cabana Piatra Mare, unde ne-am induplecat cu tot felul de bunatati, de unde nu a lipsit ciorba de legume specifica acestei cabane, iar dupa ce ne-am improspatat fortele am decis sa dormim, pardon, vroiam sa zic sa gonim dupa masina, pana nu se insera...si uite asa s-a incheiat si tura noastra...toate cele bune si pe curand!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu